Какво ново че кажеш, Нане?
- Новото е че моята Пена у неделя гласува,
ама не сака да каже за кого, демек тайно,
та после стана нужда да я тепам явно.

ОТ ВИТОША ПО ВИСОКО НЕМА,ОТ ИСКЪРО ПО-ДЪЛБОКО НЕМА, ОТ МИРОВЯНЕ ПО-УБАВО НЕМА! -Е ПА НЕМА!
Тук можете да изкажете мнение, да дадете предложения или да задавате въпроси . Ако имате предложения или идеи, които ще помогнат за по-добро развитие на сайта, напишете ги тук! Под всяка публикация можете да напишете коментар!

29.3.13

И МИРОВЯНЕ ГО ДОКАРА ДО ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ

Нови правила за поставянето на "легнали полицаи".
До юли 2013 г. трябва да се махнат всички изкуствени неравности по улиците, които не могат да се ремонтират така, че да отговарят на изискванията на наредба на МВР и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Документът, влязъл в сила на 24 юли 2012г., задължава всички собственици на пътища до 1 година да премахнат напречните гърбици, които трошат колите.
"Легналите полицаи" не трябва да бъдат по-високи от 7,5 см. По общините  правят комисии, които да преброяват гърбиците и да ги запишат в регистър, за да спазят наредбата на МВР и МРРБ. Документът задължава стопаните на пътя до 1 година да махнат, а до 3 г. - да ремонтират бабуните, убиващи скоростта на колите.
Елементите за подобряване на безопасността на движението могат да се монтират, когато улицата преминава покрай входове на училища, детски ясли и градини, детски и спортни площадки, здравни и културни заведения, големи търговски обекти и други обекти за масово събиране на хора, на пешеходни пътеки, използвани от деца и от хора с увреждания, на входовете и изходите на обособени и сигнализирани жилищни зони, паркинги и гаражи, както и на участъци от улицата с концентрация на ПТП, причината за които е превишена или несъобразена с пътните условия скорост на движение.  
Отново необмислено разхищение на асфалт. Мировяне тъне в дупки и кал, но на някои хора всичко им се вижда, че е уредено перфектно, улиците ни нямат нужда от ремонти, няма дупки, няма нужда от асфалтиране, инфраструктурата на селото е за "завиждане", няма по добра в цялата страна  та стигнаха до там  в центъра на селото да  направят легнали полицаи от асфалт. Какво ли искат да ни покажат с това!!!

7 коментара:

Анонимен каза...

Много живущи в Мировяне миналата година събраха подписи за ограничаване на скоростта и легналия полицай е резултат от това. Защо не помислим наистина да има спокойствие в населеното ни място,а не да развиваме високи скорости,забранени по закон.Имаме прекрасен случай в Мировяне от висока скорост.

Анонимен каза...

Къде си самотник??? За да пишеш глупости в блога си в 22.38ч. в твоето положение значи нещо не е на ред!!!

Дани каза...

Чудя се какво ли трябва да правя в 22.38ч. И какво точно ми е положението!!Не е лошо всеки да погледне неговото положение преди да коментира това на другите, а и тук става въпрос за лично мнение.Съжалявам, ако то не ви харесва.

Анонимен каза...

Интересно ми е, ако някой от вас плаща 150лв. пътен данък, като мен! Дали щеше да се кефи на тия бабуни по пътя!Защото на мен тая съвършена простотия не ми харесва и това не е начин да се намалят произшествията по пътя.За каква подписка става въпрос защото повечето хора никой не ги е питал за мнение.Много интересно кой ли се е подписал на тая мистериозна подписка???

Анонимен каза...

Някои хора като правят нещо нито мислят, нито питат за това което смятат да направят!
Седя и си мисля, седя и си мисля и в един момент се хващам, че само седя!

Анонимен каза...

hahhaah tova me izkefi

Анонимен каза...

МОЖЕШЕ С ТОЗИ АСФАЛТЕЦ ДА ЗАПЪЛНИМ И НЯКОЛКО ДУПКИ В НАШЕ СЕЛО,НО УВИ СЕГА ЩЕ СЕ СПЪВАМЕ В БАБУНИ.

С МНОГО УСИЛИЯ И ТРУД МИРОВЯНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗВИВА

Отдавна не бях публикувала нищо в Блога си, защото нямах желание нито да чета, нито да пиша, но сега когато виждам промяна ми се прииска да ...