Какво ново че кажеш, Нане?
- Новото е че моята Пена у неделя гласува,
ама не сака да каже за кого, демек тайно,
та после стана нужда да я тепам явно.

ОТ ВИТОША ПО ВИСОКО НЕМА,ОТ ИСКЪРО ПО-ДЪЛБОКО НЕМА, ОТ МИРОВЯНЕ ПО-УБАВО НЕМА! -Е ПА НЕМА!
Тук можете да изкажете мнение, да дадете предложения или да задавате въпроси . Ако имате предложения или идеи, които ще помогнат за по-добро развитие на сайта, напишете ги тук! Под всяка публикация можете да напишете коментар!

7.4.10

АКЦИЯ ЗА ЧИСТА СТОЛИЦА

И да не забравяме, че все пак живеем в Столицата. Нека бъдем съвестни и всеки от нас да излезе, да почисти поне пред дома си! Вече е факт кампанията за почистване на София. Съвсем скоро тя ще стартира и в другите по-големи, областни градове. За разлика от предишни години, когато основната цел беше да се събере боклукът във всяка част на столицата, тази година за първи път кампанията има за цел да мотивира хората да събират разделно отпадъците си.
Призовават от общината различните електроуреди да се събират и преработват от фирмите, след което да се изхвърлят на обозначените места. А всички, които са съпричастни към общата мисия по почистване на столицата, ще могат да се зарадват на концерт, организиран за тази цел на 18 април, когато е и края на кампанията. Призоваваме всички да се включат в кампанията по почистване, но не само в столицата, а и във всички останали градове и градчета на страната. За да имаме една красива и чиста България, която да заблести в сърцата ни.


Тази година пролетното кампанията ще продължи до 18 април и ще премине на два етапа. В съгласие традициите в дните до 4 април, Великден, акцентът ще бъде поставен върху почистването на домовете – тавани и мазета – стари мебели, дрехи и други непотребни вещи. Успоредно с това ще върви почистването край църкви, паметници на културата, междублокови пространство, училищни дворове.

След Великден организацията ще бъде насочена към почистване на паркове, административни сгради, детски градини, болници и други обществени места. Особено внимание ще бъде отделено на премахването на нерегламентирани сметища, както и на залесяването на градски и крайградски площи.

До този момент 56 търговски дружества на територията на София са заявили готовност да предоставят безвъзмездно транспорта и товаръчна техника за почистването в 24-те района на София. Заявките продължават да постъпват в Столична община. 57 фирми ще дарят предметни награди за участниците в кампанията. Други 19 фирми са направили дарения, чиято обща стойност до момента възлиза на 16 000 лв.

Много организации са готови да партнират в кампанията, като например младежката организация на Български червен кръст. Една от организациите – „Екообщност” вече обявила своя инициатива – Фестивал-изложение „Зелени дни”.

В рамките на кампанията ще има редица прояви, като една от тях ще бъде кръглата маса с неправителствени организации на тема „Заедно за чиста и зелена София”. Форумът ще се проведе на 23 април от 9 часа в залата на Столичния общински съвет.

ОСТАВЕТЕ ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Няма коментари:

С МНОГО УСИЛИЯ И ТРУД МИРОВЯНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗВИВА

Отдавна не бях публикувала нищо в Блога си, защото нямах желание нито да чета, нито да пиша, но сега когато виждам промяна ми се прииска да ...