Какво ново че кажеш, Нане?
- Новото е че моята Пена у неделя гласува,
ама не сака да каже за кого, демек тайно,
та после стана нужда да я тепам явно.

ОТ ВИТОША ПО ВИСОКО НЕМА,ОТ ИСКЪРО ПО-ДЪЛБОКО НЕМА, ОТ МИРОВЯНЕ ПО-УБАВО НЕМА! -Е ПА НЕМА!
Тук можете да изкажете мнение, да дадете предложения или да задавате въпроси . Ако имате предложения или идеи, които ще помогнат за по-добро развитие на сайта, напишете ги тук! Под всяка публикация можете да напишете коментар!

15.5.10

Проектът за Формула 1 стои отлично на Доброславци

Главният архитект на София Петър Диков потвърди, че е запознат с проекта за писта за Формула 1 и MotoGP на терена на близкото до столицата летище Доброславци.
По-рано днес президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм (БМФ) Богдан Николов заяви, че плановете за мястото на съоръжението са променени и вместо край Варна то ще бъде изградено край София.


"Има такава идея, но реализацията й зависи от това доколко Министерството на отбраната ще бъде склонно да предостави терена за тази цел. То е негов собственик, но той от години не се използва", обясни Диков.


"Отделно трябва да има хора, които да инвестират в такъв проект. Доколкото разбрах, в момента се търсят още такива", добави главният архитект на столицата. Според него това са двете основни пречки пред изпълнението на проекта.
Диков обясни, че държавата и общината биха могли да помогнат само с предоставянето на терен и за финансова помощ не може да става и дума.
"Теренът на летище Доброславци е около 3000 дка. Наложихме проекта върху него и видяхме, че стои много добре. Не разбрах дали е направен специално за това място или е предварително изготвен за някъде другаде, но пасва перфектно", заяви той.
Проблемът с достъпа на потенциалните десетки хиляди зрители до пистата, които в голямата си част пристигат с автомобили, също е намерил решение.
"Важно да има големи хубави пътища. Доколкото разбрах, става въпрос за домакинство през есента на 2012 г., което съвпада с плановете на столичната община за изграждането на северната скоростна тангента и магистрала "Люлин", обясни Диков.
По този начин трасето би имало бърза връзка с четирите основни международни маршрута за влизане в София.
"Смятам, че столицата ще има полза от организирането на Формула 1 и много искам това да се случи. Доколкото знам Турция и Унгария ще се откажат от своите стартове, което превръща София в единствения домакин в Източна Европа".
"Подобно състезание ще промени облика на града и ще го издигне до нивото на най-големите на континента. С Формула 1 столицата просто ще бъде друга", завърши арх. Диков.

Няма коментари:

С МНОГО УСИЛИЯ И ТРУД МИРОВЯНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗВИВА

Отдавна не бях публикувала нищо в Блога си, защото нямах желание нито да чета, нито да пиша, но сега когато виждам промяна ми се прииска да ...