Какво ново че кажеш, Нане?
- Новото е че моята Пена у неделя гласува,
ама не сака да каже за кого, демек тайно,
та после стана нужда да я тепам явно.

ОТ ВИТОША ПО ВИСОКО НЕМА,ОТ ИСКЪРО ПО-ДЪЛБОКО НЕМА, ОТ МИРОВЯНЕ ПО-УБАВО НЕМА! -Е ПА НЕМА!
Тук можете да изкажете мнение, да дадете предложения или да задавате въпроси . Ако имате предложения или идеи, които ще помогнат за по-добро развитие на сайта, напишете ги тук! Под всяка публикация можете да напишете коментар!

25.8.10

БЛАГОУСТРОЯВАТ ПАРКА В СЕЛО МИРОВЯНЕ СЪС СРЕДСТВА ПО ПРОГРАМА ЕВРОПА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА




Проектът “Паркът в село Мировяне – съвременна зона за отдих, почивка и развлечения”се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община
Програма Европа – граждански проекти и европейски практики, 2010








                                Организация: Фондация “Европейски център за еко агро туризъм – България”


БЛАГОУСТРОЯВАТ ПАРКА В СЕЛО МИРОВЯНЕ СЪС СРЕДСТВА ПО ПРОГРАМА    ЕВРОПА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА


Фондация “ЕЦЕАТ-България” реализира Проект: “Паркът в село Мировяне – съвременна заона за отдих, почивка и развлечения”, одобрен за финансиране по Програма “ЕВРОПА” на Столична община. Проектът е на обща стойност 15 991.60 лв.

На 21.08.2010г. с помощта на двадесет доброволци беше извършено почистване на парка. До края на месец август ще бъдат санирани всички съществуващи дървесни и храстови групи, а през септември ще бъдат засадени предвидените дървесни и храстови групи, оформени цветни лехи, доставка и монтаж на пейки.

Общата цел на проекта е подобряване на условията за развитие и качество на живот в с. Мировяне, чрез благоустрояване на парка, възстановяване и опазване на естествената околна среда.

Основните проектни дейности са насочени към:
1. Информиране на местната общност за планираните дейности по проекта.
2. Почистване на парковото пространство от отпадъци с помощта на местната общност.
3. Благоустрояване, озеленяване и залесяване на парка, което предвижда засаждане на дървесни и храстови групи, засаждане на цветя в цветни лехи, доставка и монтаж на 30 броя пейки и 20 броя кошчета за отпадъци.
4. Популяризиране на резултатите от дейностите по проекта.

Дейностите ще бъдат осъществени в продължение на 4 месеца.

В резултат от изпълнението на проекта се очаква паркът в село Мировяне да се превърне в сървеменна зона за отдих, почивка и развлечения.





Няма коментари:

С МНОГО УСИЛИЯ И ТРУД МИРОВЯНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗВИВА

Отдавна не бях публикувала нищо в Блога си, защото нямах желание нито да чета, нито да пиша, но сега когато виждам промяна ми се прииска да ...